Korang Cool Kalau Klik Di Sini

Tuesday, April 30, 2013

Showcase Judika Live in Malaysia

Last Saturday,kat Hotel Royale Kuala Lumpur.

Aku memang peminat tegar artis Indon.Lantaklah apa nak kata,yang penting aku tak gilakan pekerja kontrak Indon or jejaka Lombok.Kegilaan baru aku ialah Judika dan Firman.Firman tu kira baru la sebab aku tau satu je laku dia,Kehilangan.

Tapi mamat Judika ni,aku start suka dia since lagu Bukan Rayuan Gombal lagi..pastu kluar lak lagu Aku Yang Tersakiti..bak kata Eina kat blog dia My BFF  (klik situ la kalau nk baca blog dia) lagu wajib karoks  aku ngan Kodiang.Pastu mula la start youtube,tahu lagu Setengah Mati Merindu,Bukan Dia Tapi Aku dan Mama Papa Larang.

Jadi bila dengar dia ada showcase in KL,maka aku sudah jadi tidak keruan.Agak frust la sebab dia tak jual ticket,cuma kena call radio Era,sambung lirik lagu.Sungguhla not my cup of tea.Akan tetapi aku ada kawan yang sanggup call Era tanpa jemu maka,ke Royale hotel lah kami.Thanks beb,in case you read the blog.

Dalam pada tu aku berusaha gak la call Eita coz lakinya kerja Astro,maybe bleh tolong hulur2 pas ke apa ke,maka dia save 5 pass untuk kitaorg,but end up ambik dua je untuk Emy ngan Shah.

Hos for the day...sangat mengelitis,but fun!


Persembahan dimulakan dengan kumpulan Kelangit yang aku bajet akan Kelaut,tapi he did it,Berapa baldi air asam jawa lah agaknya dia minum.Pastu kuar la Aliff Satar,yeah not bad,and then baru Judika,mula lagu Bukan Rayuan Gombal.Suara dia aduhaiii...mak cair!Serius tak puas tapi dia akan datang lagi ke Malaysia bulan June nanti,harap dapat pegi.

Aku ngan Eina yang sanggup call Era sebab nak bagi aku pass tengok Judika.Dia kata aku minat giler kat Judika tapi entry pasal Judika lagi banyak kat blog dia...hahahahhaha.Minat eh?