Korang Cool Kalau Klik Di Sini

Saturday, July 26, 2008

My Office Group


Gambar kat atas adalah sebahagian dari kawan2 alam cyber aku.Actually aku pun tak tahu when it started tapi kawan2 ni la yang menghapuskan tanggapan negatif aku terhadap chatting buddies.Aku kenal chatting since aku kat Uitm Terengaanu or maybe before that but I started addicted to chat masa aku wat degree.Masa tu chatting more to hanky panky and cinta alam cyber tanpa tengok muka.Lepas aku grad aku still chat but this time aku chat kat MSN site.Kat sini aku kenal sincere friendship.Aku diperkenalkan oleh Kak Ram kepada site Myoffice,masa tu tengah hot group chat kat cini.Asal aku masuk group ni banyak otai2 kat dalam.Slowly aku bina persahabatan ngan diaorang.Dari sinilah aku kenal luckylia,bijanpc,lowfan,semut semput,black velvet,hero tamil,vivid ,sepat and katak chomel.

Dalam ramai2 kat situ kami bina group kami tersendiri.Ada je agenda yang kami buat tiap petang abis kerja esp malam minggu.Selalunya dengan baju kerja hari Jumaat kami ends up sampai breakfast pagi Sabtu.Masa tu aku kerja 5 days so Saturday aku bangun tido bila time nak makan dinner.Tu pun kekadang sambung lagi ngan diorang sampai hari ahad plak.But really miss the time masa AF2(gambar kat atas tu ambik masa time final la...) agenda kami malam minggu lepak umah aku kat Desa Petaling tingkat 22.Concentrate tengok diaorang nyanyi,habis konsert baru g lepak mamak melantak...sampai pagi.Aku betul rindu zaman gemilang aku masa kat sana.

Kami mula terpisah bila aku mula bawak diri ke Melaka kerja kat sana.Tapi rajin gak pegi KL sebab dekat.Rajin gak la aku turun gath esp bila Lopan tepon aku.(Dia ni macam ketua la)Lama2 aktiviti kami makin kurang,gath pun balik2 muka sama jer yang turun.Masing2 bawak diri dan haluan.Mungkin semua dah start ada halatuju memasing.Dulu muda pikir nak enjoy jer.Aku sedih ngan situasi ni tapi life must go on.Sekarang aku dah kat Penang,dah kawin,insyaallah jadi mummy by Feb 09,tapi kawan2 Myoffice aku tetap yang terbaik yang pernah aku ada.Susah senang kami sama2.Aku memang tak kan lupakan diaorang.I miss my good time with them...karaoke sampai pagi,lepak Bangsar,lepak Hartamas really we r like one family.To all my friends gud luck in watever u do and wish we can come back together like good old times.

4 comments:

nekrad said...

knp ade aku dlm pic 2??mudenyer aku time tuh..hahaha

Luckylia said...

hwaaaaa... windunye ya ngan desa petaling.. windunye ngan mamak abc... cam nak menanis ah! touching...

Eita said...

akak dah balik penang ke?

lowfan78 said...

ketua masuk ni...hahahahha