Korang Cool Kalau Klik Di Sini

Tuesday, December 20, 2011

Bukan Semua Orang Boleh Buat Master....

Lecturer Strategic Marketing aku cakap dalam kelas hari tu..Aku rasa ter...entah rasa apa aku tak tau.Aku memang meragui kemampuan diri aku sebenarnya.Belajar,kerja,anak,laki dan macam-macam lagi.
Tapi kan aku dah lepas 2 semester dengan jayanya...aku tak de kantoi paper,dan masa tu aku travel dari Kijal Terengganu every week ke Shah Alam.Result aku alhamdulillah,sebab aku tak plan nak main-main sambil buang duit bayar petrol dan tol.

Cuma buat kerja last minit iu sangatlah biasa..Buat Master kena banyak baca journal.Aku ni figure cruncher..aku ada masalah bila nak baca.Baca satu line aku tido....Tapi kena jugak tabahkan hati sebab aku yang nak sangat wat benda ni.Pasal apa aku tak tahu...Apa yang nak aku buktikan pun entahlah...cuma aku mahu anak2 aku proud yang diaorang ada mak macam aku ni.Aku nak diaorang jadikan aku ni contoh terbaik buat diaorang..tu je kot.Bukan sebab nak naik pangkat ke apa..apa yang aku pegang sekarang ni dah cukup rasanya...Aku bersyukur.

Sekarang aku dah kerja kat KL,lagi senang aku nak berulang ke Shah Alam.Cuma planning aku masih fail.Boleh ke balik keja penat nak mati pikir masalah opis,ko nak baca buku or wat assignment?..Haruslah tak bernafsu kot.Aku lebih rela tido...Tapi syukur Allah bagi jugak aku kekuatan.Kalau dah penat sangat,tido sekejap pastu bangun balik buat kerja.

Aku harap sangat suami aku mengerti,anak-anak aku faham.Setakat ni masih okey,bertahanlah ada satu tahun lagi untuk aku habiskan semua ni.Aku nak raikan semua ini dengan mereka...Doakan aku ya....

*aku tak reti nak luahkan perit hati aku terpaksa abaikan mereka yang tersayang*Hanya Allah yang tahu...

3 comments:

lieynanilaz said...

semoga berjaya yer kak...:)

azam said...

selamat berjaya dan maju jaya

Leya said...

lienanilaz:Amin...
Azam:Terima kasih