Korang Cool Kalau Klik Di Sini

Saturday, August 27, 2011

Majlis Berbuka Puasa dengan Sahabat Selamanya

Sabtu lepas sebenarnya....
Aku ada one group yang di kenali di alam maya kira-kira 8 tahun yang lalu.Masa tu tengah giler Msn chatting.Populer sekitar tahun 2000 hinggalah Msn Chat ditutup.Masa dulu group yang agak terkenal adalah seperti Kampung,MyOffice adalah byk jugak...tak ingat.Faktor Usia....

Aku kenal group ni kat MyOffice,dulu kami ramai....tapi lama-lama setelah semuanya berjaya dalam hidup menjadi orang yang berguna kepada agama,bangsa dan negara komitmen terhadap kawan-kawan pun terpaksa lah dikurangkan.

Dari seramai-ramai umat,yang tinggal rapat,kongsi suka duka hanyalah Lopan,Bijan,Kukoi,Sepat,Lia dan Eita.Ini yang masih lagi datang kalau ada program seperti mari berbuka puasa bersama,mari bersahur bersama setelah penat karaoke dan juga mari sambut raya sama-sama.....Not to mention la yang dah jadi Duta,jadi Pengurus Bank,jadi artis berjaya sebab semua tu dah tak nampak muka lagi...Maklumlah mereka sibuk..dan kami paham.

Selalu kami buka puasa kat hotel..makan buffet.Tapi tahun ni kami masak...kami tu ialah Eita dan Lia.Aku makan jer.Lepas makan,selalunya kami karaoke,tapi tahun ni dalam mode insaf sket..kami pegi menyesak kan diri di jalan TAR.Sumpah sesak giler walaupun dah pukul 12 malam.
Bersama ini aku sertakan gambar untuk kenangan di hari kemudian......



Ngan Chenta hati kat Pelita jalan Ampang sebelum pegi ke Jalan Tar

 Ni masa kat umah Lia...Abang SPAD tu kena bertugas di perbatasan....Nama dia Bijan
 Bergaya ngan tudung baru...kekekekek
 Pose sebelum pegi merayap.....
Dan parking haram jadah ni berharga 20 hengget....paking kat hotel pun tak mahal macam ni

Untuk kawan-kawan,besarlah harapan agar tradisi ni akan diteruskan lagi yer...

3 comments:

SoLy SoLicious said...

hamboi...bestnye :))

Sekamar Rindu said...

salam..

pasti seronok kan..?

selamat menyambut hari raya aidilfitri...

*folo ur blog..

hamzah ian said...

wahh. seronok tgk gmbr.. hehe