Korang Cool Kalau Klik Di Sini

Thursday, August 4, 2011

Mencuri sebab nak beli Susu Anak

Dalam meeting tadi Chief Security report pasal kes kecurian kat kawasan hostel staff.Orang luar,Orang Islam dalam bulan Ramadhan pulak tu...Alasan dia nak beli susu anak.Beli susu anak ngan hasil curi?Masya-Allah...kesian anak isteri.Sentap aku...lebih2 lagi pasal anak.Terdesak sangat ker?Aku teringat satu kes kat Sri Petaling,yang mana ada satu lelaki ni kata nak pegi beli susu anak but ends up merompak kedai emas,dan ditembak mati depan isteri dan anak nya yang tengah tunggu dalam kereta.Sedih aku...entahlah Allah kurniakan aku ni hati jelly,muka je ganas tapi cepat sangat nak nangis.Setiap yang berlaku tu pada aku ada sebab.Kita terlalu cepat jatuhkan hukuman.Mungkin betul dia terlalu buntu nak cari duit,ambik jalan mudah yang akhirnya menjerat diri.Atau mungkin dia hanya beralasan sedemikian bagi meraih simpati.Entah lah kan....
Aku hanya mampu berdoa di bulan mulia ni agar aku dijauhkan dari perkara begini...

Nota kaki:Aku sedikit beremosi kerana aku tak mampu nak bayangkan jika hidup aku sesukar itu.....
*tears*

2 comments:

Fee Hafeezah ketuk keyboard said...

uiiihhhh! cam kesian je.. tp apakan daya mmg dah terdesak sgt nk bagi anak makan kn.. tp wahai ibu itu, carilah yg halal, mencuri itu haram, ape yg kita bg makan tuh akn jd drh dging..masyaALLAH..

anitadiana said...

Salam Ramadhan 1432H
Syukur alhamdulilah .......
Semoga Ramadhan kali ini mendapat keberkatan.......amin.....kak ita dah singgah dan follow(jangan lah mencuri bumi allah cari lah yg halal...)...sudi-sudi lah singgah kat blog kak ita ya..TQ.....i like....selamat menjalani ibadat puasa