Korang Cool Kalau Klik Di Sini

Monday, July 25, 2011

"Cuba la Senonoh sket..."

Last wiken,travel with my little hero ke KL.Ah ye lah kan,laki dah dok Kl,so kena la apply PJJ balik.So decide tak mo drive,malas sambil rasa nak cuba travel naik bas ekspress ngan si kenit,so aku decided to travel via Plusliner.Hari Sabtu pas keja,kami travel la.On the way pegi ke Kl ok la,bas tak sesak coz Saturday kan.Alhamdulillah Armand tak batak pun walau ianya 1st time buat dia travel naik bas.Cuma mula-mula dia dok sibuk naik turun kan seat sampai aku kena warn dia,kalau dia terus wat cenggitu bus will stop and he wont be able to see his papa...so dia pandang aku ngan pandangan tak percaya,tapi sebab aku mak dia dia kena terima jugak la alasan tak logik tu kan...ahhaha....

Sampai KL kami naik lak LRT ke Salak South,and I am thankful sebab Armand tak meragam nak lari sana-sini,Mau jenuh aku nak kejar dia ngan beg bagai kan..So everything goes very well.

Ahad hari nak balik,kami dapat tiket 2.30,bus 2 tingkat...dapat seat kat atas lak tu,arghhh memang sempit.Dan bas super penuh.Yang aku nak citer ni bukan pasal apa,tapi aku a bit pissed off la ngan certain anak muda yang tengah hangat bercinta ni.Ye aku paham,aku pun pernah lalui fasa tersebut,fasa dimana dunia ini hanya kita dua orang jeww,dan di saat ini jugalah seringkali kita keluarkan otak kita and set it aside,tak peduli dah batas dan norma sebagai bukan muhrim.

Kot la nak tunjuk kan kasih sayang pun,jangan la depan orang...orang benci dik!Orang geli coz ko dok meraba-raba,mengesel-gesel,menyondol-nyondol depan orang ramai.Tak reti malu ke atau dah terlalu kebaratan sangat kita ni?Bangga ke buat camtu depan orang?Dik oiii...orang tua-tua macam akak ni mesti pikir camni,kalau dah depan orang tak malu begini...kalau berdua saja camner la ek...uihhh  mintak la dijauhkan.Tak sanggup dah dengar anak kecil dihumban,dicampak sesuka hati.Kot tak hormat aku yang agak rock sket ni tak per la jugak...ni pakcik&makcik kat sebelah yang dah macam makabah dia kat kampung tu...tergeleng-geleng kepala pak cik tu aku tengok....




Ps:Dan yang buat kerja kurang sopan itu adalah budak-budak yang berpelajaran tinggi...Ini kah pemimpin kita di masa akan datang?Renungkan lah